Škola brzog čitanja i mudrog učenja za odrasle

Škola brzog čitanja i mudrog učenja dobitnica je prestižne nagrade Franchise Brand Leader Award u kategoriji NAJBOLJA REGIONALNA FRANŠIZA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU, a ujedno je i prvi obrazovni sustav u RH s certifikatom europske franšizne kvalitete. 

Također, dobitnica je međunarodne nagrade za doprinos obrazovanju 2019. i 2020. godine te je ujedno i vlasnik Certifikata franšizne izvrsnosti za 2020. i 2021., koji izdaju Hrvatska udruga za franšizno poslovanje i Europski franšizni institut. 

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je tromjesečni nastavni program čiji je cilj učiti i raditi brže i svrsishodnije, razvijamo tzv. “learnability”, odnosno kapacitet za funkcionalno učenje. 

Sve tehnike koje učimo u sklopu Škole brzog čitanja i mudrog učenja imaju zadatak aktivirati obje moždane hemisfere čime je moguće riješiti i standardne probleme u čitanju te generalno učenju: slabu koncentraciju, slabo ili sporo razumijevanje, nedovoljno pamćenje, nedostatak vremena, lako gubljenje motivacije ili preosjetljivost na vanjske podražaje. 

Cilj ove škole jest naučiti učiti točno onoliko koliko je potrebno kako bi se nešto naučilo – mudro učiti – i time dobiti više vremena za slobodne i obiteljski aktivnosti te općenito aktivnosti koje nisu vezane uz posao.

U ovome programu učimo više tehnika brzog čitanja, tehnike organizacije gradiva i izdvajanja bitnog, više memorijskih tehnika te prezentacijske tehnike, čime se postiže:

  • Ciljevi:
    • četverostruko do petostruko povećanje brzine čitanja – neovisno o vrsti teksta;50 % unapređenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti gradiva;
    • 50-postotno unapređenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti teksta;
    • sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu);
    • trostruko brže pamćenje uz drastično dugoročniju retenciju.

Generalno, kroz program Škole brzog čitanja i mudrog učenja moguće je povećati kvalitetu čitanja, odnosno razinu razumijevanja pročitanog i zaključivanja, pamćenje, razviti motivaciju za učenje, sposobnost prezentiranja naučenog, sposobnost organizacije gradiva te razviti visok stupanj koncentracije kod učenja i time steći kondiciju u učenju.

MISIJA I VIZIJA

Misija i vizija Škole brzog čitanja i mudrog učenja jest da polaznici uče radije, brže i svrsishodnije, a da se pritom svime naučenim mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama školovanja, na poslu i u svakodnevnom životu.
Želite saznati više?