Mudro učenje od prvog koraka

Opis

U radu s djecom školskog uzrasta uočili smo jedan općenito negativan trend. Sve češće srećemo roditelje koji – s dozom zabrinutosti – govore o poteškoćama s kojima se njihovo dijete suočava u prvim razredima osnovne škole.

Kako je preduvjet za upis u Školu brzog čitanja i mudrog učenja taj da dijete pohađa minimalno 3. razred osnovne škole (dijete mora znati tečno čitati kako bi moglo savladati napredne tehnike čitanja, ali i ostale tehnike koje čine program Škole), razvili smo i od siječnja 2020. uveli u naše škole jedan potpuno drugačiji program – namijenjen isključivo učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole – pod nazivom Mudro učenje – od prvog koraka.

Trajanje:

8 mjeseci, 1 x tjedno po sat i pol

Cijena:

upit na info@heureka.hr

Prijava:

info@heureka.hr

Više informacija:

info@heureka.hr ili na 099 842 2262 (Maja)

Osnovni cilj programa Mudro učenje – od prvog koraka jest poticanje razvojnih sposobnosti djece ranog školskog uzrasta, kao i pomoć u savladavanju poteškoća u učenju – čitanja, pisanja, računanja, organizacije i izdvajanja bitnih elemenata iz gradiva, usmenog izražavanja te razvoja samopouzdanja kod djece. Naš zadatak je aktivirati kapacitete za učenje kod djece, pri čemu su u fokusu sve stvari koje djeca tog uzrasta mogu savladati, te kroz pozitivne interakcije obnoviti i obogatiti životna iskustva o prostoru, vremenu, o drugome, o sebi, o odraslima, o školi, o životu.

Program je namijenjen djeci koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole, odnosno, djeci uzrasta od 6,5 do 8,5 godina. Aktivnosti su organizirane u grupama od 6 do najviše 12 polaznika, poštujući individualne kapacitete svakog polaznika, te se prilagođavaju individualnim karakteristikama učenika kako bi se podigao nivo njihovog osobnog postignuća. Naš stručni tim sastoji se isključivo od certificiranih nastavnika za ovaj program koje ima afiniteta i iskustva u radu s djecom. Program obuhvaća 64 školska sata koji čine program koji traje osam mjeseci.