EDUKACIJE ZA SVAKOGA

Vizija i misija

Naša vizija je društvo sa zdravom i kvalitetnom komunikacijskom i jezičnom stvarnošću.

Naša misija je različitim edukacijama unaprjeđivati svijest o komunikaciji i javnom nastupu u Hrvatskoj i izvan nje, pomagati ljudima koji u svom obrazovanju i poslu nisu dobili adekvatnu jezičnu i retoričku poduku te stvarati nove naraštaje koji se znaju izboriti za sebe i koji su u svijetu prepoznati po rječitosti i čvrstom stavu.


Voditelji programa

Mirjana Matijašević je profesorica hrvatskog jezika i književnosti te diplomirana fonetičarka (smjer govorništvo). Direktorica je i vlasnica tvrtke Heureka koja nudi različite vrste edukacija. Također je i certificirana medijatorica (izmiriteljica) upisana u Registar izmiritelja pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske. Od 2016. drži edukacije iz šireg spektra govorništva i podučava hrvatski jezik djecu i odrasle te domaće i strane osobe. Iskustvo je stjecala praksom na HRT-u, Glumačkoj akademiji, u osnovnoj i srednjoj školi te u vrtiću, a posebice individualnim podukama i samostalnim kreiranjem programa i održavanjem edukacija za ljude različitih zvanja (prosvjetne radnike, pravnike, ekonomiste, medicinsko osoblje, studente…). Surađuje s nekoliko udruga i poduzeća unutar kojih drži tečajeve i radionice, a sama je potpredsjednica udruge Eho. Usavršavala se na brojnim tečajevima i radionicama (osnove NLP-a, reframing metoda, komunikacijska psihologija, prezentacijske vještine, pregovaranje, nenasilna komunikacija, glumačke metode u javnom nastupu, sati pjevanja, upravljanje stresom i dr.). Lektorirala je nekoliko knjiga i brojne članke. Piše članke i uređuje blog s komunikološkim temama. Trenutno je na postdiplomskom specijalističkom studiju Upravljanje ljudskim potencijalima. Uživa u prirodi, voli čitati, svira gitaru, aktivno pjeva i pleše, smatra da je osmijeh najmoćnije ljudsko oružje i vjeruje da u svakome čovjeku leži dobar govornik. Katkad je samo potrebno probuditi ga!


Dorja Šlogar je buduća profesorica hrvatskog jezika i književnosti te fonetičarka (smjer govorništvo). Već nekoliko godina radi u Kontakt centru Addiko banke gdje ima priliku usavršavati svoje komunikacijske vještine i svoje znanje širiti na radni tim. Tajnica je udruge Eho u kojoj vodi administrativne poslove, kontaktira s partnerima i vanjskim suradnicima, sudjeluje u organizaciji različitih događaja, upravlja web i Facebook stranicom Udruge te vodi promociju sadržaja na tim stranicama. Također, vodi i programe o otkrivanju smisla i svrhe života s mladima u Zagrebu i okolici. Aktivno se bavi i lektoriranjem. Uspješno je završila Školu govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević, pohađala je tečaj nenasilne komunikacije i sate pjevanja, a ima i certifikate Shaw academy iz područja Social media marketing i Advanced social media marketing. Najviše uživa provodeći kvalitetno vrijeme s obitelji i prijateljima, voli životinje i sport, a rado pogleda i dobar film i pročita poučnu knjigu. Kroz život ide vjerujući da se "dobro dobrim vraća" i da svaki trud u konačnici urodi plodom.


Ana Tomaško je studentica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Učiteljskom fakultetu u Petrinji. Nakon započetog studija latinskog i starogrčkom jezika, ipak je prevladala ljubav prema najmanjima. Iskustvo odgajateljice je stekla ne samo praksom u sklopu studija, već i privatnim dadiljanjem o čemu svjedoče brojne zadovoljne mame. Ova buduća odgajateljica već 17 godina aktivno pjeva i pleše u kulturno-umjetničkom društvu Preslica te sudjeluje u organizaciji Međunarodnog folklornog festivala djece i mladih. Organizirala je i vodila kateheze za krizmanike. Najviše voli provoditi vrijeme s djecom, a pored toga jako voli putovati i istraživati razne kulture i običaje. Slaba je na čokoladu, što je dodatno povezuje s djecom. Vjeruje da je u svakom čovjeku sakriveno dijete, samo je na nama da ga pustimo da dođe do izražaja!


Martina Halužan magistra je psihologije i trenutno radi kao psiholog na stručnom osposobljavanju u dječjem vrtiću „Šegrt Hlapić“ u Sesvetama. Posebno ju zanima obiteljska psihologija i rad s djecom i obiteljima. Prijašnje iskustvo u radu s djecom stekla je i tijekom prakse u sklopu studija u Klinici za dječje bolesti Zagreb te u Osnovnoj školi Augusta Harambašića u Zagrebu. Uspješno je završila Školu govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević, završila je i edukaciju o osnovama nenasilne komunikacije prema Marshallu Rosenbergu, sudjelovala je na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta s temom Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji te redovito sudjeluje u sastancima Sekcije za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi pri Hrvatskom psihološkom društvu. Sudjelovala je i u organizaciji velikih konferencija za mlade. Najviše je veseli kada nesebično može pomagati djeci u njihovu rastu i razvoju. Voli putovati, čitati knjige, uživati u prirodi s obitelji i prijateljima. Vjeruje kako je svatko od nas pozvan ljubiti druge, a posebno one najmanje!


Mario Horvat je profesor hrvatskog jezika i književnosti te diplomirani fonetičar (smjer rehabilitacija govora i slušanja). Glavno mu je područje rada edukacija djece s poteškoćama u govoru i slušanju. Iskustvo je stjecao radeći s predškolskom djecom u vrtiću "Poliklinike SUVAG" te učenicima osnovne škole "Poliklinike SUVAG". Aktivan je i na istraživačko-izlagačkom području te je 2017. godine kao izlagač sudjelovao na kroatističkom stručnom skupu "Tekstom po svakodnevnici" u Zagrebu. Osim toga, pobornik je i zdravog načina života te je do lipnja 2018. godine radio kao voditelj teretane "Cvjetno naselje". Sportski aktivan, bavi se još i košarkom i odbojkom na pijesku, a i organizator je sportsko-rekreacijskih aktivnosti za djecu. U slobodno vrijeme čita literaturu iz područja popularne psihologije te smatra da je najveće postignuće biti ono što jesmo u svijetu koji konstantno pokušava od nas napraviti ono što nismo.


Martina Pustički magistra je muzike sa završenom Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnik viole u glazbenim školama „Blagoje Bersa“ i „Vatroslav Lisinski“. Trenutno završava poslijediplomski specijalistički studij kreativne terapije, smjer Muzikoterapija. Iskustvo rada kao budući muzikoterapeut stječe volontiranjem u Caritasovom domu Kuća sv. Franje, domu za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu. Vodi zbor mladih u župi Presvetog Trojstva u Moravču u kojoj već nekoliko godina djeluje kao orguljaš, a također vodi i pjevačke probe u hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu „Prigorec“ u Markuševcu. Iskustvo rada s mladima stječe i kao animatorica Kursilja - malog tečaja radosnog kršćanstva, a odnedavno je i članica duhovno-glazbenog sastava “Amorose”. Surađivala je s poznatim hrvatskim glazbenicima: Maksimom Mrvicom, Nenom Belanom, Markom Toljom, Ninom Badrić, Majom Posavec, Jacquesom Houdekom, Terezom Kesovijom, grupom Buđenje, grupom Vatra, grupom Detour, grupom Ludwig, grupom Eni, a najdraža joj je suradnja s Oliverom Dragojevićem. Usavršavala se kao solist i član komornih sastava i orkestara na brojnim seminarima i međunarodnim projektima. Ističe kako su joj obitelj i glazba najvažniji u životu, a biti glazbenicom za nju je predivan, ali i odgovoran poziv. Smatra da je najljepše prolaziti kroz život čineći mala djela s velikom ljubavlju.


Matea Jukić magistra je logopedije osposobljena za savjetovanje, procjenu, rehabilitaciju i tretmane poremećaja jezika, govora i komunikacije. Također je i certificirana praktičarka neurolingvističkog programiranja (NLP-a). Od 2019. godine radi u Heureki kao voditeljica NLP radionica u području komunikacije, javnog nastupa, osobnog razvoja i upravljanja emocijama.
Sudjelovala je na brojim stručnim predavanjima, tribinama i konferencijama vezanima uz područje logopedije, upravljanja stresom, komunikacijske psihologije te upravljanja konfliktima. Uspješno je završila Školu govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević.
Stjecala je iskustvo praksom u vrtićima, školama i bolnicama, a od 2016. radi kao VT učiteljica-rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Ima višegodišnje iskustvo u radu s djecom i odraslim osobama s teškoćama u jezično-govornoj komunikaciji, a uz to drži savjetovanja i radionice za bračne parove te predavanja o partnerskim odnosima.
Voli putovati i istraživati različite kulture, uživati u prirodnim ljepotama, slušati glazbu i čitati dobre knjige. Najviše ju veseli kada pomogne drugoj osobi da bude zadovoljnija i iskoristi sav svoj potencijal, nadvlada strahove i nauči uživati u sadašnjem trenutku.