EDUKACIJE ZA SVAKOGA

Vizija i misija

Naša vizija je društvo sa zdravom i kvalitetnom komunikacijskom i jezičnom stvarnošću.

Naša misija je različitim edukacijama unaprjeđivati svijest o komunikaciji i javnom nastupu u Hrvatskoj i izvan nje, pomagati ljudima koji u svom obrazovanju i poslu nisu dobili adekvatnu jezičnu i retoričku poduku te stvarati nove naraštaje koji se znaju izboriti za sebe i koji su u svijetu prepoznati po rječitosti i čvrstom stavu.


Voditelji programa

Mirjana Matijašević je profesorica hrvatskog jezika i književnosti te diplomirana fonetičarka (smjer govorništvo). Direktorica je i vlasnica tvrtke Heureka koja nudi različite vrste edukacija. Također je i certificirana medijatorica (izmiriteljica) upisana u Registar izmiritelja pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske. Od 2016. drži edukacije iz šireg spektra govorništva i podučava hrvatski jezik djecu i odrasle te domaće i strane osobe. Iskustvo je stjecala praksom na HRT-u, Glumačkoj akademiji, u osnovnoj i srednjoj školi te u vrtiću, a posebice individualnim podukama i samostalnim kreiranjem programa i održavanjem edukacija za ljude različitih zvanja (prosvjetne radnike, pravnike, ekonomiste, medicinsko osoblje, studente…). Surađuje s nekoliko udruga i poduzeća unutar kojih drži tečajeve i radionice, a sama je potpredsjednica udruge Eho. Usavršavala se na brojnim tečajevima i radionicama (osnove NLP-a, reframing metoda, komunikacijska psihologija, prezentacijske vještine, pregovaranje, nenasilna komunikacija, glumačke metode u javnom nastupu, sati pjevanja, upravljanje stresom i dr.). Lektorirala je nekoliko knjiga i brojne članke. Piše članke i uređuje blog s komunikološkim temama. Trenutno je na postdiplomskom specijalističkom studiju Upravljanje ljudskim potencijalima. Uživa u prirodi, voli čitati, svira gitaru, aktivno pjeva i pleše, smatra da je osmijeh najmoćnije ljudsko oružje i vjeruje da u svakome čovjeku leži dobar govornik. Katkad je samo potrebno probuditi ga!


Tina Primorac je diplomirana novinarka (odnosi s javnošću) i književnica. Napisala je i režirala preko deset predstava te šest godina vodila amatersku dramsku skupinu. Objavila je tri romana iz fantasy serijala Velika tajna Pona te ljubavnu dramu Večeras u book caffeu. Objavila je i edukativnu slikovnicu o komunikaciji lijepim riječima.

Zajedno s mužem vodi obrt Paresia čija je misija stvaranje programa komunikacijskih radionica koje će poticati autonomiju i autentičnost pojedinca s mišlju da samo zdrav pojedinac može graditi zdravo društvo. Svoje znanje usavršavala je na raznim tečajevima i programima (nenasilna komunikacija, asertivna komunikacija, otkrivanje talenata, mentalni trening, Škola govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević, transakcijska analiza, dramske radionice za odrasle itd.) te čitanjem stručne literature s posebnim zanimanjem za otvorenu, slobodnu komunikaciju i njezin utjecaj na kvalitetu života.

Majka je petero djece koji su joj najveći motivator za rad na sebi i ostvarenje vlastitih potencijala. U slobodno vrijeme bezuspješno pokušava organizirati dječje igračke, obožava kuhati i voditi kućanstvo, neprestano čita, skuplja znanje, kopa i traži ono „nešto“ što nam pobjegne iz ruku čim pomislimo da smo ga uhvatili, ali uživa u samoj potrazi i istraživanju. Piše nove romane, nove scenarije za predstave i sanja riječima. Planira sve veće pothvate, probijanje granica komocije, približavanje prirodi i hodanje po rubu pustolovine života.


Matea Jukić magistra je logopedije osposobljena za savjetovanje, procjenu, rehabilitaciju i tretmane poremećaja jezika, govora i komunikacije. Također je i certificirana praktičarka neurolingvističkog programiranja (NLP-a). Od 2019. godine radi u Heureki kao voditeljica NLP radionica u području komunikacije, javnog nastupa, osobnog razvoja i upravljanja emocijama.
Sudjelovala je na brojim stručnim predavanjima, tribinama i konferencijama vezanima uz područje logopedije, upravljanja stresom, komunikacijske psihologije te upravljanja konfliktima. Uspješno je završila Školu govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević.
Stjecala je iskustvo praksom u vrtićima, školama i bolnicama, a od 2016. radi kao VT učiteljica-rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Ima višegodišnje iskustvo u radu s djecom i odraslim osobama s teškoćama u jezično-govornoj komunikaciji, a uz to drži savjetovanja i radionice za bračne parove te predavanja o partnerskim odnosima.
Voli putovati i istraživati različite kulture, uživati u prirodnim ljepotama, slušati glazbu i čitati dobre knjige. Najviše ju veseli kada pomogne drugoj osobi da bude zadovoljnija i iskoristi sav svoj potencijal, nadvlada strahove i nauči uživati u sadašnjem trenutku. 


Maja je magistra hrvatskog jezika i književnosti, a diplomirala je i rehabilitaciju slušanja i govora. Osim rehabilitacijskog smjera na studiju fonetike studirala je i govorništvo, koje je njezina velika strast. Završila je i tečaj znakovnoga jezika, kao i edukaciju za Školu brzog čitanja i mudrog učenja, a uživa svakodnevno šireći svoje komunikacijske i prezentacijske obzore, bilo čitanjem, kreativnim osmišljavanjem ili gledanjem korisnog sadržaja.

Iskustvo u radu s djecom stjecala je individualnim radom i govornim vježbama za djecu s poteškoćama u nastavi, zatim kao asistentica u nastavi, organizator i voditelj dječjih rođendana te instrukcijama za djecu. Iskustvo u radu s odraslima stjecala je praksom na HRT-u, individualnim pripremama za radijske voditelje te vođenjem edukacija o neverbalnoj komunikaciji i fonetskim vježbama za glas i izgovor.

U Heureki vodi Školu govorništva, organizira i vodi individualnu poduku i instrukcije za djecu i odrasle, predaje nastavu u Školi brzog čitanja i mudrog učenja te Mudrog učenja od prvog koraka te lektorira. U slobodno vrijeme Maja voli čitati, gledati Potjeru, a kada je lijepo vrijeme otići na Sljeme ili Jarun, posebice u jesen, koja je njezino najdraže godišnje doba. Voli sve životinje, a sama ima psa. Velika joj je želja napisati knjigu i nepopravljivi je optimist te smatra da nijedan problem nerješiv.


Nika je diplomirala Glumu i medije u klasi profesora Šerbedžije. Nakon završene Akademije glumi u hrvatskim serijama te paralelno počinje raditi kao radijska voditeljica. Vlasnica je obrta Vukovi komunikacije koji se bavi edukacijama iz govorništva, javnog nastupa i komunikacije. Ove godine završila je i Fakultet političkih znanosti, smjer Novinarstvo. Trenerica je NLP- a koji još uvijek uči na institutu Slavice Square jer - učenja nikad dosta.

Radoholičarka je i ne može zamisliti svoj dan bez doze adrenalina. Najveći motiv su joj ljudi s kojima radi i koje poučava. Energija i povratne informacije koje dobiva daju joj vjetar u leđa za svaki novi dan koji počinje u 5. Kad nije na poslu, opet radi kao osobni psiholog svojim najbližima jer ima poseban dar govora koji svi žele slušati - ili se pretvaraju da žele.

Voli rukomet i opuštanje uz dobru knjigu te smatra da je od iznimne važnosti probijati granice i uvijek ići prema naprijed, a ništa od toga nije moguće bez kvalitetnih ljudskih odnosa.