EDUKACIJE ZA SVAKOGA

Vizija i misija

Naša vizija je društvo sa zdravom i kvalitetnom komunikacijskom i jezičnom stvarnošću.

Naša misija je različitim edukacijama unaprjeđivati svijest o komunikaciji i javnom nastupu u Hrvatskoj i izvan nje, pomagati ljudima koji u svom obrazovanju i poslu nisu dobili adekvatnu jezičnu i retoričku poduku te stvarati nove naraštaje koji se znaju izboriti za sebe i koji su u svijetu prepoznati po rječitosti i čvrstom stavu.


Voditelji programa

Mirjana Matijašević je profesorica hrvatskog jezika i književnosti te diplomirana fonetičarka (smjer govorništvo). Direktorica je i vlasnica tvrtke Heureka koja nudi različite vrste edukacija. Također je i certificirana medijatorica (izmiriteljica) upisana u Registar izmiritelja pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske. Od 2016. drži edukacije iz šireg spektra govorništva i podučava hrvatski jezik djecu i odrasle te domaće i strane osobe. Iskustvo je stjecala praksom na HRT-u, Glumačkoj akademiji, u osnovnoj i srednjoj školi te u vrtiću, a posebice individualnim podukama i samostalnim kreiranjem programa i održavanjem edukacija za ljude različitih zvanja (prosvjetne radnike, pravnike, ekonomiste, medicinsko osoblje, studente…). Surađuje s nekoliko udruga i poduzeća unutar kojih drži tečajeve i radionice, a sama je potpredsjednica udruge Eho. Usavršavala se na brojnim tečajevima i radionicama (osnove NLP-a, reframing metoda, komunikacijska psihologija, prezentacijske vještine, pregovaranje, nenasilna komunikacija, glumačke metode u javnom nastupu, sati pjevanja, upravljanje stresom i dr.). Lektorirala je nekoliko knjiga i brojne članke. Piše članke i uređuje blog s komunikološkim temama. Trenutno je na postdiplomskom specijalističkom studiju Upravljanje ljudskim potencijalima. Uživa u prirodi, voli čitati, svira gitaru, aktivno pjeva i pleše, smatra da je osmijeh najmoćnije ljudsko oružje i vjeruje da u svakome čovjeku leži dobar govornik. Katkad je samo potrebno probuditi ga!


Tina Primorac je diplomirana novinarka (odnosi s javnošću) i književnica. Napisala je i režirala preko deset predstava te šest godina vodila amatersku dramsku skupinu. Objavila je tri romana iz fantasy serijala Velika tajna Pona te ljubavnu dramu Večeras u book caffeu. Objavila je i edukativnu slikovnicu o komunikaciji lijepim riječima.

Zajedno s mužem vodi obrt Paresia čija je misija stvaranje programa komunikacijskih radionica koje će poticati autonomiju i autentičnost pojedinca s mišlju da samo zdrav pojedinac može graditi zdravo društvo. Svoje znanje usavršavala je na raznim tečajevima i programima (nenasilna komunikacija, asertivna komunikacija, otkrivanje talenata, mentalni trening, Škola govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević, transakcijska analiza, dramske radionice za odrasle itd.) te čitanjem stručne literature s posebnim zanimanjem za otvorenu, slobodnu komunikaciju i njezin utjecaj na kvalitetu života.

Majka je petero djece koji su joj najveći motivator za rad na sebi i ostvarenje vlastitih potencijala. U slobodno vrijeme bezuspješno pokušava organizirati dječje igračke, obožava kuhati i voditi kućanstvo, neprestano čita, skuplja znanje, kopa i traži ono „nešto“ što nam pobjegne iz ruku čim pomislimo da smo ga uhvatili, ali uživa u samoj potrazi i istraživanju. Piše nove romane, nove scenarije za predstave i sanja riječima. Planira sve veće pothvate, probijanje granica komocije, približavanje prirodi i hodanje po rubu pustolovine života.


Matea Jukić magistra je logopedije osposobljena za savjetovanje, procjenu, rehabilitaciju i tretmane poremećaja jezika, govora i komunikacije. Također je i certificirana praktičarka neurolingvističkog programiranja (NLP-a). Od 2019. godine radi u Heureki kao voditeljica NLP radionica u području komunikacije, javnog nastupa, osobnog razvoja i upravljanja emocijama.
Sudjelovala je na brojim stručnim predavanjima, tribinama i konferencijama vezanima uz područje logopedije, upravljanja stresom, komunikacijske psihologije te upravljanja konfliktima. Uspješno je završila Školu govorništva pod vodstvom Mirjane Matijašević.
Stjecala je iskustvo praksom u vrtićima, školama i bolnicama, a od 2016. radi kao VT učiteljica-rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Ima višegodišnje iskustvo u radu s djecom i odraslim osobama s teškoćama u jezično-govornoj komunikaciji, a uz to drži savjetovanja i radionice za bračne parove te predavanja o partnerskim odnosima.
Voli putovati i istraživati različite kulture, uživati u prirodnim ljepotama, slušati glazbu i čitati dobre knjige. Najviše ju veseli kada pomogne drugoj osobi da bude zadovoljnija i iskoristi sav svoj potencijal, nadvlada strahove i nauči uživati u sadašnjem trenutku. 


Maja je magistra hrvatskog jezika i književnosti, a diplomirala je i rehabilitaciju slušanja i govora. Osim rehabilitacijskog smjera na studiju fonetike studirala je i govorništvo, koje je njezina velika strast. Završila je i tečaj znakovnoga jezika, kao i edukaciju za Školu brzog čitanja i mudrog učenja, a uživa svakodnevno šireći svoje komunikacijske i prezentacijske obzore, bilo čitanjem, kreativnim osmišljavanjem ili gledanjem korisnog sadržaja.

Iskustvo u radu s djecom stjecala je individualnim radom i govornim vježbama za djecu s poteškoćama u nastavi, zatim kao asistentica u nastavi, organizator i voditelj dječjih rođendana te instrukcijama za djecu. Iskustvo u radu s odraslima stjecala je praksom na HRT-u, individualnim pripremama za radijske voditelje te vođenjem edukacija o neverbalnoj komunikaciji i fonetskim vježbama za glas i izgovor.

U Heureki vodi Školu govorništva, organizira i vodi individualnu poduku i instrukcije za djecu i odrasle, predaje nastavu u Školi brzog čitanja i mudrog učenja te Mudrog učenja od prvog koraka te lektorira. U slobodno vrijeme Maja voli čitati, gledati Potjeru, a kada je lijepo vrijeme otići na Sljeme ili Jarun, posebice u jesen, koja je njezino najdraže godišnje doba. Voli sve životinje, a sama ima psa. Velika joj je želja napisati knjigu i nepopravljivi je optimist te smatra da nijedan problem nerješiv.


Nika je diplomirala Glumu i medije u klasi profesora Šerbedžije. Nakon završene Akademije glumi u hrvatskim serijama te paralelno počinje raditi kao radijska voditeljica. Vlasnica je obrta Vukovi komunikacije koji se bavi edukacijama iz govorništva, javnog nastupa i komunikacije. Ove godine završila je i Fakultet političkih znanosti, smjer Novinarstvo. Trenerica je NLP- a koji još uvijek uči na institutu Slavice Square jer - učenja nikad dosta.

Radoholičarka je i ne može zamisliti svoj dan bez doze adrenalina. Najveći motiv su joj ljudi s kojima radi i koje poučava. Energija i povratne informacije koje dobiva daju joj vjetar u leđa za svaki novi dan koji počinje u 5. Kad nije na poslu, opet radi kao osobni psiholog svojim najbližima jer ima poseban dar govora koji svi žele slušati - ili se pretvaraju da žele.

Voli rukomet i opuštanje uz dobru knjigu te smatra da je od iznimne važnosti probijati granice i uvijek ići prema naprijed, a ništa od toga nije moguće bez kvalitetnih ljudskih odnosa.


Jelena Zadro magistra je psihologije. Suradnica je na nekoliko projekata koji imaju za cilj educirati javnost o važnosti mentalnog zdravlja. Savjetnica je za psihološku podršku i pravno informiranje za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Kontinuirano se usavršava kao predavač na različitim znanstveno-stručnim događanjima (2. međunarodni znanstveno-stručni skup Mozak i um: promicanje dobrobiti pojedinca i zajednice, 13. tjedan psihologije u Hrvatskoj, 18. tjedan mozga u Hrvatskoj i dr.). U Centru za mlade grada Zagreba drži edukacije iz područja pozitivne psihologije, organizacijske psihologije, kliničke psihologije, psihologije komunikacije te socijalne psihologije.

Jelena je aktivna i u medijima te sudjeluje u pripremi edukativno-informativnih članaka te na taj način popularizira primjenu psihologije u svakodnevnim životnim situacijama i izazovima. Za vrijeme pandemije koronavirusa aktivno komunicira teme u cilju održavanja pozitivnih misli u stresnim situacijama, prakticiranja optimizma u svakodnevnom životu te postizanja produktivnog rada od doma. Voli svakodnevne sitnice koje život čine zanimljivim. Uživa u susretima s ljudima, otkrivanju novih znanja te prenošenju tih znanja drugima. Opušta se uz čitanje, učenje jezika te ples. Najviše ju raduje kada osobi pruži savjete kojima ju osposobi da korača životom kao bolja verzija sebe.


Ksenija Ondrašek magistra je psihologije s preko 15 godina rada u osnovnoj školi. Područja njezina interesa te njezin prioritet na profesionalnom planu su: rad s (potencijalno) darovitim učenicima, profesionalno usmjeravanje, razvoj emocionalne pismenosti i EU projekti (Erasmus+). Kontinuirano se stručno usavršava (voditeljica radionica za darovite učenike, RWCT, CH-Q, voditelj EU projekata, mindfulness…) a trenutno pohađa i edukaciju za voditeljicu ljudskih potencijala.

Kroz sudjelovanje na međunarodnim konferencijama i seminarima te kroz Erasmus+ projekte kaže da se razvila ne samo profesionalno, nego i osobno. Slično joj je i sa svakom novom radionicom i edukacijom koju i sama drži – dok poučava, i sama uči. Voli se našaliti i reći da tek otkako piše i vodi Erasmus+ projekte razumije što je flow stanje.

Piše o zanimljivim temama na svom blogu Psiho kutić te aktivno dijeli svoje znanje, iskustvo i ideje s drugima. U slobodno vrijeme voli raditi rukama (slikati, oslikavati platnene torbe, izrađivati narukvice za djecu), izrađivati medijske sadržaje, šetati prirodom, čitati, putovati. Najviše je raduje kad nekoga potakne da iskorači iz svoje zone komfora.