Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Opis programa

Škola brzog čitanja i mudrog učenja dobitnica je prestižne nagrade Franchise Brand Leader Award u kategoriji NAJBOLJA REGIONALNA FRANŠIZA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU, a ujedno je i prvi obrazovni sustav u RH s certifikatom europske franšizne kvalitete.

Također, dobitnica je međunarodne nagrade za doprinos obrazovanju 2019. i 2020. godine te je ujedno i vlasnik Certifikata franšizne izvrsnosti za 2020. i 2021., koji izdaju Hrvatska udruga za franšizno poslovanje i Europski franšizni institut.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja organizira 6-mjesečni obrazovni program pod nazivom Brzo čitanje i mudro učenje, a koji je u potpunosti prilagođen starijem školskom uzrastu. Ovaj obrazovni program namijenjen je svim osnovnoškolcima koji pohađaju minimalno 3. razred osnovne škole, odnosno koji znaju tečno čitati, kao i svim srednjoškolcima. Cilj ovog obrazovnog programa jest da učenici uče radije, brže i svrsishodnije, a da pri tom sve što nauče mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama školovanja. Jednom riječju, kroz ovaj obrazovni program razvijamo tzv. “learnability”, odnosno kapacitet za funkcionalno učenje.

Ključni ciljevi:

Temeljem dugogodišnjeg iskustva u različitim oblicima distribucije ovog obrazovnog programa, mogu se istaknuti ključni ciljevi koje djeca školskog uzrasta standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem obrazovnog programa Brzo čitanje i mudro učenje:

Konkretni rezultati:

Konkretni rezultati obrazovnog programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja razlikuju se ovisno o uzrastu polaznika, njihovoj motivaciji, iskustvima i potrebama. Cilj nam je naučiti djecu učiti točno onoliko koliko je potrebno kako bi se nešto naučilo – mudro učiti – i time dobiti više vremena za slobodne i sportske aktivnosti te općenito aktivnosti koje nisu vezane uz školu.

Što je moguće kroz ovaj program?

Generalno, kroz program Škole brzog čitanja i mudrog učenja moguće je povećati kvalitetu čitanja, odnosno razinu razumijevanja pročitanog i zaključivanja, pamćenje, razviti motivaciju za učenje, sposobnost prezentiranja naučenog, sposobnost organizacije gradiva te razviti visok stupanj koncentracije kod učenja i time steći kondiciju u učenju.

Prijava:

Javite nam se s povjerenjem za više informacija o samome programu ili za besplatno individualno testiranje. Za više informacija, obratiti se na broj 099 756 8261 (Marko).

Lokacija:

Ovaj je program dostupan na dvjema lokacijama: Trnje (Zagreb) i Sesvete.

Idealni polaznici obrazovnog programa

Idealni polaznici obrazovnog programa Brzo čitanje i mudro učenje su pametna, ali pomalo “lijena” djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni učenici koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina obrazovnog programa Brzo čitanje i mudro učenje jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – kroz ovaj obrazovni program će naučiti kako da s manje utrošenog vremena svladaju školsko gradivo, kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze.

Sve tehnike kojima učimo u sklopu obrazovnog programa Brzo čitanje i mudro učenje imaju zadatak aktivirati obje moždane hemisfere, čime je moguće riješiti standardne probleme u čitanju te generalno učenju: slabu koncentraciju, slabo ili sporo razumijevanje, nedovoljno pamćenje, nedostatak vremena, lako gubljenje motivacije ili preosjetljivost na vanjske podražaje.