O nama

Mi smo tim Heureka.
Stvaramo nove naraštaje koji su u svijetu prepoznati po rječitosti i čvrstom stavu.

Naša vizija je društvo sa zdravom i kvalitetnom komunikacijskom i jezičnom stvarnošću.

Naša misija je različitim edukacijama unaprjeđivati svijest o komunikaciji i javnom nastupu u Hrvatskoj i izvan nje, pomagati ljudima koji u svom obrazovanju i poslu nisu dobili adekvatnu jezičnu i retoričku poduku te stvarati nove naraštaje koji se znaju izboriti za sebe i koji su u svijetu prepoznati po rječitosti i čvrstom stavu.

Bio si hrabar, odvažio se krenuti u novo? Odlično. Imaš strategiju i poslovni plan? Odlično. Vodi te jasna vizija? Odlično. Čini ti se da ti ne ide onako kako bi htio? Nije važno, samo budi uporan. Daj sve od sebe kao da ti ide i bolje nego si planirao i zamišljao. Ne budi brzoplet, ne odustaj prelako, da se kasnije ne bi pitao što bi bilo kad bi bilo, što bi bilo da si dao više i izdržao još malo. Ne budimo kao čovjek koji je kopao kilometre da bi došao do dijamanta i onda odustao metar prije nego je stvarno došao do njega.

Tim Heureka

Čime se točno bavimo?

Vokalni treneri

Radimo sa svima koji žele poboljšati svoj glas.

Komunikacijski stručnjaci

Usredotočeni smo na prezentacijske i komunikacijske vještine.

book

Lektori

Nudimo usluge lektoriranja knjiga, članaka i dr.

TEDx mentori

Pripremamo govornike za poznatu konferenciju TEDx.

Individualna poduka

Nudimo individualne i potpuno prilagođene sate govorništva.

Treneri javnog nastupa

Kod polaznika usavršavamo svakodnevno govorničko umijeće.

Upoznajte nas

”Osobnost počinje tamo gdje uspoređivanje završava.” – Karl Lagerfield

Direktorica i voditeljica programa

Mirjana Matijašević

Mirjana Matijašević je direktorica i vlasnica edukacijskog centra Heureka. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti te diplomirana fonetičarka (smjer govorništvo), a trenutno završava specijalistički postdiplomski studij Upravljanje ljudskim potencijalima. Također je i certificirana medijatorica (izmiriteljica).

Od 2016. drži edukacije iz šireg spektra govorništva i komunikacije, podučava hrvatski jezik djecu i odrasle te domaće i strane osobe. Iskustvo je stjecala praksom na HRT-u, Glumačkoj akademiji, u osnovnoj i srednjoj školi te u vrtiću, a posebice individualnim podukama i samostalnim kreiranjem programa i održavanjem edukacija za ljude različitih zvanja (prosvjetne radnike, pravnike, ekonomiste, medicinsko osoblje, studente…). Surađuje s nekoliko organizacija unutar kojih redovno predaje i priprema menadžere za nastupe, a za timove drži komunikacijske treninge.

Usavršavala se na brojnim tečajevima i radionicama (osnove NLP-a, škola brzog čitanja i mudrog učenja, reframing metoda, komunikacijska psihologija, pregovaranje, nenasilna komunikacija, glumačke metode u javnom nastupu, sati pjevanja, upravljanje stresom i dr.). Lektorirala je brojne knjige i članke, a piše i uređuje Heurekin blog s retoričkim i komunikološkim temama. Udana je i majka dvojice predivnih dječaka. Uživa u prirodi, voli čitati, svira gitaru, aktivno pjeva i pleše, smatra da je osmijeh najmoćnije ljudsko oružje i vjeruje da u svakome čovjeku leži dobar govornik. Katkad je samo potrebno probuditi ga!

Magistra hrvatskog jezika i književnosti

Maja Barišić

Maja je magistra hrvatskog jezika i književnosti, a diplomirala je i rehabilitaciju slušanja i govora. Osim rehabilitacijskog smjera na studiju fonetike studirala je i govorništvo, koje je njezina velika strast. Završila je i tečaj znakovnoga jezika, kao i edukaciju za Školu brzog čitanja i mudrog učenja, a uživa svakodnevno šireći svoje komunikacijske i prezentacijske obzore, bilo čitanjem, kreativnim osmišljavanjem ili gledanjem korisnog sadržaja.

Iskustvo u radu s djecom stjecala je individualnim radom i govornim vježbama za djecu s poteškoćama u nastavi, zatim kao asistentica u nastavi, organizator i voditelj dječjih rođendana te instrukcijama za djecu. Iskustvo u radu s odraslima stjecala je praksom na HRT-u, individualnim pripremama za radijske voditelje te vođenjem edukacija o neverbalnoj komunikaciji i fonetskim vježbama za glas i izgovor.

U Heureki vodi Školu govorništva, organizira i vodi individualnu poduku i instrukcije za djecu i odrasle, predaje nastavu u Školi brzog čitanja i mudrog učenja te Mudrog učenja od prvog koraka te lektorira. Također vodi i online radionice ''Osnove prezentacijskih vještina'' te ''Neverbalna komunikacija''.
U slobodno vrijeme Maja voli čitati, gledati Potjeru, a kada je lijepo vrijeme otići na Sljeme ili Jarun, posebice ujesen, koja je njezino najdraže godišnje doba. Voli sve životinje, a sama ima psa. Velika joj je želja napisati knjigu i nepopravljivi je optimist te smatra da nijedan problem nerješiv.

maja_01
Diplomirani fonetičar i lingvist

Mateo Miličević

Mateo je diplomirani fonetičar (smjer: rehabilitacija slušanja i govora) i lingvist (smjer: primijenjena lingvistika), a također i prvostupnik slovačkog jezika i književnosti. Osim rehabilitacijskog smjera na studiju fonetike, za koji kaže da ga je odabrao glavom, studirao je i govorništvo, koje je odabrao srcem. Bio je stipendist Vlade Slovačke Republike na sveučilištu Comenius, a u sklopu Erasmus studentske razmjene boravio je na Karlovu sveučilištu u Pragu, gdje se usavršavao na području neurolingvistike i političkog marketinga.  Također je završio Londonsku školu za odnose s javnošću, stekavši tako diplomu iz odnosa s javnošću i upravljanja reputacijom.

Iskustvo u radu s djecom stjecao je tijekom prakse u SUVAG-u te u radu s djecom s poteškoćama u razvoju koji se nalaze u sustavu udomiteljstva. Iskustvo u radu s odraslima stjecao je praksom na HRT-u, individualnim radom s vokalnim profesionalcima i vođenjem edukativnih radionica govorničkih i prezentacijskih vještina.

U slobodno vrijeme bavi se pjevanjem i pisanjem pjesama, a najdraži način da razbistri misli su mu duge šetnje i vožnja biciklom. Odnedavno je i vlasnik psa mješanca po imenu Kai. Optimistični je realist koji u drugima uvijek vidi dobro jer smatra kako smo svi mi zapravo djeca koja su prisilno odrasla kroz naša proživljena iskustva i postavljene granice.

Glumica

Nika Levak

Nika je diplomirala Glumu i medije u klasi profesora Šerbedžije. Nakon završene Akademije glumi u hrvatskim serijama te paralelno počinje raditi kao radijska voditeljica. Vlasnica je obrta Vukovi komunikacije koji se bavi edukacijama iz govorništva, javnog nastupa i komunikacije. Ove godine završila je i Fakultet političkih znanosti, smjer Novinarstvo. Trenerica je NLP- a koji još uvijek uči na institutu Slavice Square jer - učenja nikad dosta.

Radoholičarka je i ne može zamisliti svoj dan bez doze adrenalina. Najveći motiv su joj ljudi s kojima radi i koje poučava. Energija i povratne informacije koje dobiva daju joj vjetar u leđa za svaki novi dan koji počinje u 5. Kad nije na poslu, opet radi kao osobni psiholog svojim najbližima jer ima poseban dar govora koji svi žele slušati - ili se pretvaraju da žele.

Voli rukomet i opuštanje uz dobru knjigu te smatra da je od iznimne važnosti probijati granice i uvijek ići prema naprijed, a ništa od toga nije moguće bez kvalitetnih ljudskih odnosa.

nika
Magistra psihologije

Ksenija Ondrašek

Ksenija Ondrašek magistra je psihologije s preko 15 godina rada u osnovnoj školi. Područja njezina interesa te njezin prioritet na profesionalnom planu su: rad s (potencijalno) darovitim učenicima, profesionalno usmjeravanje, razvoj emocionalne pismenosti i EU projekti (Erasmus+). Kontinuirano se stručno usavršava (voditeljica radionica za darovite učenike, RWCT, CH-Q, voditelj EU projekata, mindfulness…) a trenutno pohađa i edukaciju za voditeljicu ljudskih potencijala.

Kroz sudjelovanje na međunarodnim konferencijama i seminarima te kroz Erasmus+ projekte kaže da se razvila ne samo profesionalno, nego i osobno. Slično joj je i sa svakom novom radionicom i edukacijom koju i sama drži – dok poučava, i sama uči. Voli se našaliti i reći da tek otkako piše i vodi Erasmus+ projekte razumije što je flow stanje.

Piše o zanimljivim temama na svom blogu Psiho kutić te aktivno dijeli svoje znanje, iskustvo i ideje s drugima. U slobodno vrijeme voli raditi rukama (slikati, oslikavati platnene torbe, izrađivati narukvice za djecu), izrađivati medijske sadržaje, šetati prirodom, čitati, putovati. Najviše je raduje kad nekoga potakne da iskorači iz svoje zone komfora.Iskustvo u radu s djecom stjecao je tijekom prakse u SUVAG-u te u radu s djecom s poteškoćama u razvoju koji se nalaze u sustavu udomiteljstva. Iskustvo u radu s odraslima stjecao je praksom na HRT-u, individualnim radom s vokalnim profesionalcima i vođenjem edukativnih radionica govorničkih i prezentacijskih vještina.

Diplomirana novinarka i autorica

Tina Primorac

Tina je diplomirana novinarka, trenerica komunikacije, književnica, profesionalna pripovjedačica, praktičarka biblioterapije i voditeljica Projekta Paresia preko kojeg stvara društveno korisne projekte za rast i razvoj pojedinaca.

Prošla je treninge nenasilne komunikacije, asertivne komunikacije, školu govorništva, mentalni trening za fokus, dosezanje ciljeva i upravljanje emocijama, edukacije iz transakcijske analize (psihoterapijski pravac), glumačke radionice, poslovne edukacije, edukacije o talentima i odgoju. Završila je i Prvi hrvatski studij pripovijedanja i nosi titulu majstorice pripovjedačice (storytelling). Dugogodišnja je voditeljica amaterskih dramskih grupa i amaterska glumica koja je na scenu postavila desetak autorskih predstava. Autorica je 5 romana i 2 slikovnice, urednica humanitarne knjige Mali ali veliki, scenaristica, redateljica te autorica dokumentarnog filma.

Surađivala je s mnogim udrugama, portalima, firmama, školama, vrtićima, knjižnicama i knjižarama kao govornica i voditeljica radionica.

Supruga je i mama petero djece s kojima uvijek planira nove poduhvate, izlete i putovanja. Uživa u obiteljskim kampiranja, zanimljivim razgovorima i razmijeni poticajnih ideja. Voli život i ljude, a odnedavno i jednog malog, crnobijelog zeca.

Voditelj programa

Marko Matijašević

Marko Matijašević je certificirani edukator Škole brzog čitanja i mudrog učenja. Nakon započetog studija ekonomije, shvatio je da su edukacije i rad s ljudima njegova strast te se prebacio na stručni studij ITK na KBF-u i već 10 godina bavi se organizacijom i vođenjem različitih radionica za djecu, mlade i odrasle.

Usavršavao se kroz brojne edukacije o emocionalnoj inteligenciji, NLP tehnikama, transakcijskoj analizi, nenasilnoj komunikaciji i javnom nastupu. Završio je i program za lidere EQUIP (John Maxwell). 
Direktor je Lazarus coffee branda i Eho gift shopa te vodi neprofitnu udrugu Eho. Iskustvo je stjecao i kao novinar i urednik časopisa Book. 

U privatnom životu je oženjen i otac dvojice dječaka. Uživa u ispijanju kave, voli gledati filmove (posebice Marvelove), voli prirodu i putovanja. Iako je tijekom osnovne i srednje škole imao ogroman strah od javnog nastupa, uspio ga je svladati te sada u tome pomaže i drugima.

Teme kojima se bavimo

01.

Govorništvo

Škola govorništva je jedinstveni program u Hrvatskoj jer, osim osnovnog znanja iz retorike, polaznicima pruža priliku da to znanje i vrlo lako usvoje.

02.

Lektoriranje

Nudimo usluge lektoriranja knjiga, znanstvenih i stručnih radova, doktorskih disertacija, diplomskih i seminarskih radova i dr.

03.

Trema

Kako zaustaviti drhtanje ruku, i umiriti ubrzane otkucaje srca? Na ova i brojna druga pitanja o tremi odgovore možete dobiti na Školi govorništva.

04.

Leadership

Dobar menadžer mora znati kako isplanirati rast i razvoj svoga tima, kako organizirati  ljude oko sebe, dati i primiti povratnu informaciju – jednom riječju – kako biti vođa.

05.

Argumentacija

Često je sadržaj naše poruke izvrstan, ali se mi kao govornici ne doimamo uvjerljivima pa svi naši napori padaju u vodu.

06.

Javni nastup

Javni je nastup nešto s čime se svi susrećemo na dnevnoj razini, bez obzira na to čime se bavimo i koje je naše zanimanje.

07.

Samopouzdanje

Jeste li kada zažalili što nemate više samopouzdanja? Jeste li se ikada pitali možete li to popraviti? Znate li da se samopouzdanje može povećati?

08.

Stres

Dugotrajni stres može biti poguban za naše fizičko i mentalno zdravlje. Stoga je važno naučiti upravljati stresom i umanjiti njegove negativne posljedice.